Jedan od najpopularnijih sosova u Japanu je Mirin, koji je posebno tražen za japansku kuhinju. Za njegovu pripremu koriste se određene sorte pirinča koje daju proizvodu poseban slatkasti ukus i potrebnu strukturu. Tradicionalni recept za sos uključuje: pirinač, kvasac, šećer, vodu i pirinčano sirće.
Specifikacija
Prednosti
Sastav i rok trajanja
Specifikacija
Država - Rusija
Proizvođač - DOO "PK METR"
Nutritivna i energetska vrednost: Proteini - 44 gr, masti -0,2 gr, ugljeni hidrati - 40 gr
Sadržaj kalorija 180 kcal
Prednosti
Mirin se široko koristi u pripremi marinada, kao i za pečenje i prženje hrane.
Mirin efikasno poboljšava prirodni ukus glavnih proizvoda, čineći ga bogatijim i svetlijim.
Sos se često dodaje kada se prave supe, rezance ili pirinač.
Zaštita od infekcije štetnim bakterijama i mikroorganizmima pri jedenju sirove ribe ili morskih plodova.
Sastav i rok trajanja
Sastojci: jak pirinač, voda, kvasac, sladni šećer 50%
Rok upotrebe: 12 meseci
Uslovi skladištenja: Čuvati na temperaturi od 0°S do +18°S i relativnoj vlažnosti vazduha ne više od 75%. Nakon otvaranja pakovanja, preporučuje se čuvanje u frižideru.